Veelgestelde vragen over verkeer en parkeren

Hier kunt u de veelgestelde vragen lezen die gesteld zijn over het onderwerp 'verkeer en parkeren'.

"Wordt het centrum autovrij?"

De voetganger en de fietsen staan centraal in het gehele plan en de auto is te gast.

"Wat is shared space?"

Shared space staat voor een goede balans tussen verkeer, verblijf en alle andere ruimtelijke functies. De aanpak stimuleert de eigen verantwoordelijkheid en normaal, sociaal gedrag bij mensen in het verkeer door scheidingen tussen weggebruikers en verkeersborden weg te nemen.

"Blijven er voldoende parkeerplekken in het centrum?"

Er komen minimaal net zo veel parkeerplaatsen terug in het ontwerp. Er komt geen parkeermogelijkheid op het Lieve Vrouweplein.

"Hoe zit het met de wegverlegging naar de kerk?"

Er komt geen wegverlegging, de weg wordt onderdeel van de totale ruimte.

"Wat gebeurt er op de locatie van het oude gemeentehuis?"

De gemeente verleent medewerking aan de ontwikkeling van een supermarkt en parkeerplaats op de locatie van het voormalige gemeentehuis.

"Wat wordt er gedaan aan het sluipverkeer door Didam?"

In het plan zal sluipverkeer met aanvullende maatregelen ontmoedigd worden.

"Komen er eenrichtingswegen?"

Nee, in verband met de gewenste bereikbaarheid blijven de huidige tweerichtingswegen bestaan.

"Wat vinden de verenigingen die nu gebruik maken van de oude parkeerplaats bij het gemeentehuis van een nieuwe pleinlocatie?"

Zij vinden het een goed idee omdat de voorzieningen verbeterd worden en een mooie plek krijgen in het centrum.

Het centrumpunt is momenteel gesloten.

Vragen over de werkzaamheden

kunt u stellen aan Melanie Naber omgevingsmanager van Roelofsgroep