VVV Montferland

Welkom in Montferland!

Groen, afwisselend en volop historie. Kleine dorpjes liggen verscholen tussen de heuvels, bossen en akkerland. In het middelpunt ligt het middeleeuwse stadje ’s-Heerenberg met z’n oude straatjes en een van de grootste kastelen van ons land, Kasteel Huis Bergh. Ga op ontdekkingstocht door Montferland en geniet van de bijzondere uitkijkjes.

Downloads

Informatiepunten en onze webshop

Meulenvelden in Didam

Waverlo 11 6942 RG in Didam

Openingstijden: Ma. 09.00 - 16.00 uur Di. 09.00 - 16.00 uur Wo. 09.00 - 13.00 uur Do. 09.00 - 16.00 uur Vr. 09.00 - 13.00 uur

Landal Stroombroek in Braamt

Landweerswal 2 7047 CE Braamt Openingstijden: Iedere dag geopend

Stadsmuseum Bergh in 's-Heerenberg

Marktstraat 3 7041 AH 's-Heerenberg Openingstijden winterseizoen: Do. 12.30 - 16.30 uur Zo. 12.30 - 16.30 uur

Webshop

Bereid je bezoek aan Montferland vanuit huis voor! Bestel o.a. je fiets- en wandelroutes of ruiterlabel en MTB-vignet via onze webshop: www.vvvmontferlandwebshop.nl.

image

Wandelen in de voetsporen van het verleden o.l.v. een gids

De gids neemt u mee op een wandeling van ongeveer een uur door en rondom het oude centrum van ’s-Heerenberg. De route hangt af van de door u gekozen wandeling:

Historische stadswandeling

De geschiedenis wordt verteld aan de hand van de bijzondere historische panden die u tegen komt op de wandeling. Voorbeelden daarvan zijn het kasteel Huis Bergh en het voormalige klooster Gouden Handen. Hierbij gaat het niet alleen om de buitenkant, de bouwstijlen, maar ook om te laten zien waar de meest markante inwoners van het stadje ’s-Heerenberg hebben gewoond en geleefd.

Mechteld ten Ham wandeling:

Mechteld ten Ham was een van de laatste heksen in Nederland die de dood vond op de brandstapel. De gids brengt u met deze wandeling langs de plaatsen die in de laatste weken vooraf gaand aan haar vonnis een belangrijke rol hebben gespeeld. Een boeiende wandeling vol van verhalen en vooroordelen.

Smokkeltocht:

Zo lang er grenzen en belastingen zijn is er smokkel. Hier in de grensstreek is het woord smokkel een begrip. De gids neemt u tijdens de wandeling mee langs het grenskanaal, de voormalige douane, het smokkelcafé en het boterkruis. U hoort over de vele manieren waarop de smokkelaars de douane te slim af waren en niet te vergeten de Butternacht. Sterke verhalen met een kern van waarheid. Stevige schoenen worden voor deze wandeling aanbevolen.

Stadswandeling boeken?

Deelnemen aan een van deze tochten kan met een groep vanaf 10 personen. De kosten zijn €3.00 p.p. (geen extra boekingskosten). Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Dit kan via vvv@montferland.info.

Contact met VVV Montferland

Mail ons

Volg ons op Instagram

Volg ons op Facebook

Shop in onze webshop

Bezoek de website van Eltenberg-Bergherbos